Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου

Το Ογκολογικό Κέντρο της Τράπεζας Κύπρου αποτελεί τη μεγαλύτερη και πιο επιτυχημένη σύμπραξη μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Από τα εγκαίνιά του το 1998, εξυπηρετεί άτομα με εμπειρία καρκίνου και την Κυπριακή κοινωνία στο σύνολό της. Είναι το πρώτο νοσοκομείο στην Κύπρο και την Ελλάδα που έλαβε πιστοποίηση ποιότητας από την Caspe Healthcare Knowledge Systems, τον κορυφαίο ευρωπαϊκό οργανισμό πιστοποίησης νοσοκομείων.

Το 2021, η Μονάδα Επεμβατικής Ακτινολογίας ξεκίνησε τη λειτουργία της με εξαιρετικά αποτελέσματα για τους ασθενείς. Επιπλέον, το Κέντρο υπέγραψε συμφωνία συνεργασίας με επεμβατικό πνευμονολόγο θέτοντας έτσι τις βάσεις για την ανάπτυξη Μονάδας Επεμβατικής Πνευμονολογίας

 Βασικοί αριθμοί

  • ~€70εκατ. συσσωρευμένων επενδύσεων της Τράπεζας στο Ογκολογικό Κέντρο 
  • 60% των διαγνωσμένων περιστατικών στην Κύπρο υποβλήθηκαν σε θεραπεία στο Κέντρο
  • 45.278 ασθενείς έχουν εγγραφεί και υποβληθεί σε θεραπεία στο Κέντρο από το 1998
  • 16.640 ασθενείς υποβλήθηκαν σε θεραπεία το 2021
  • 254 ιατρικό και διοικητικό προσωπικό

The Wall Gallery

Το 2021, το έργο τέχνης «Nature’s Untameable Power» της Αλεξίας Τρύφων εκτέθηκε στους περιβάλλοντες τοίχους του Κέντρου στο πλαίσιο του Wall Gallery Project. Αυτό καθιερώθηκε το 2018 σε συνεργασία με τον Μη-Κερδοσκοπικό Οργανισμό (ΜΚΟ) Alternative Brains Rule και αφορά μια έκθεση μεγάλων διαστάσεων που εκτίθεται έξω από το παράθυρο των ασθενών και των εργαζομένων, με στόχο την τόνωση του ηθικού τους.

Μάθε περισσότερα

Μαθητικός Διαγωνισμός  

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρας Καρκίνου, το Ογκολογικό Κέντρο σε συνεργασία με άλλους συνδέσμους ασθενών με καρκίνο, διοργάνωσαν τον Παγκύπριο Μαθητικό Διαγωνισμό με τίτλο «Είμαι νέος και δημιουργώ ένα μέλλον χωρίς καρκίνο». Η Τράπεζα στήριξε την πρωτοβουλία απονέμοντας χρηματικά βραβεία σε όλες τις κατηγορίες (συγγραφή τραγουδιού, εικαστική δημιουργία και συγγραφή έκθεσης ιδεών).

Μάθε περισσότερα

Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου